zaterdag 21 juli 2012

Vegan Brownie


Dit is op het moment echt een van mijn lievelings gebak recepten. Super lekker! En ook nog eens vegan, snel klaar en makkelijk. Dus uitproberen zou ik zeggen. 

IngrediĆ«nten: 
180 gram speltbloem(of ander bloem)
45 gram ongezoete cacao
2 afgestreken eetlepels, kokosbloesemsuiker of sucanat*
1 a 2 eetlepels rijststroop #
1 1/2 th.l. baksoda
3/4 th.l. bakpoeder
1/2 th.l zout
350 dl. amandel melk
80 ml koolzaadolie (of olijfolie) 
50 gram gemalen walnoten
175 gram kersen uit een pot. 

#= ik ben niet zo’n zoetekauw, dus ik neem 1 eetlepel rijststroop, maar als mijn kinderen komen moet ik er toch echt 2 eetlepels indoen. Dus even voor jezelf testen wat je lekker vindt?
* = te koop in reform winkel 

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 ◦ graden.
Doe de droge delen in een kom en roer onder elkaar, voeg de natte delen 1 voor 1 toe en voorzichtig mengen. Als laatste schep je de gehakte walnoten en de kersen er voorzichtig onder. 
Alles in een lasagne ovenschaal doen en in de voorverwarmde oven zetten. 30 min. Bakken laten.

Na het bakken uit de oven halen   laten afkoelen. Daarna in de koelkast bewaren.
Ik snij de koek in vierkantjes of lange smalle stukjes, evt serveren met handje aardbeien of toefje slagroom (vegan). Je kunt het ook licht bestrooien met poedersuiker. 

Heerlijk en lekker luchtig!!

Het originele  recept komt van  "Wat maakt Suzette nu"

Groetjes van Janine