Op zaterdag kook ik vrijwel nooit, maar maak wel wat lekkers om
op te eten voor de teevee. Op zaterdag mag dat ☺
Hier nu een recept
voor een focaccia, belegd met zalm en gemarineerde mozzarella.
Ingrediënten:
( een persoon)
·
½ tot
¼ focaccia, ligt aan de grootte van het brood. Zie hier voor het recept van de focaccia.
Voor de gemarineerde Mozzarella:
·
1
half bakje mini mozzarella light ( ongeveer 7 bolletjes)
·
1
eetlepel witte balsamico azijn
·
1
eetlepel koolzaadolie
·
¼ eetlepel
honig
·
1 ½ th.lp
mosterd
·
1
th.lp soya saus (kikkoman minder zout)
·
Beetje
gemalen zwarte peper
·
Beetje
gemalen Provençaalse kruiden
Voor het broodbeleg:
·
Zalm filet
·
Kerstomaatjes,
(ongeveer 7)
·
Sla
·
Marinade
dressing saus (mag ook andere zelf gemaakte of gekochte zijn)
·
Augurkjes
zoet/zuur
·
Beetje
balsamico crème
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de marinade goed en snij de mozzarella
in schijfjes en dompel goed in de marinade. Afdekken met huishoudfolie en 1 uur
weg zetten in de koelkast.
Als het uur om is je nog
warme focaccia brood horizontaal open snijden.
Lepel de dressing van de marinade lichtjes op de
beide helften en leg sla op een helft, leg de zalm plakjes erop en de
mozzarella schijfjes, leg de gesneden tomaatjes erop en bestrooi met stukjes
augurk.
Nog wat sla erop en een paar drupjes balsamico crème, leg de top op het
brood. Snij het brood met een scherp mes
in stukjes en neem een groot servet mee ☺…. Heerlijk!
Smakelijk eten, groetjes van Janine