Deze overheerlijke soep wordt voornamelijk gemaakt van
oranje gekleurde groentes.
Ingrediënten:
1 zoete aardappel
2 dikke wortels
3 ijsklontjes pompoenpuree
1 dikke ui
3 teentjes knoflook
1 stang bleekselderie
1 lt water
1 kuipje vegetarische groente bouillon
1Th.lp komijn
½ th.lp cayenne peper
Zout, oregano, Provençaalse kruiden
1 th.lp
kurkuma
1 th.lp
garam masala
Zwarte peper
Bereiding;
4 tot 6 personen.
Schil en snij de zoete aardappel en wortels in kleine
stukjes en leg op een bakplaat bedenkt met ovenpapier. Schil 2 teentjes
knoflook en snij ze in stukjes en leg ze tussen de groenten. Kruid de groenten met zout, oregano en Provençaalse kruiden. Zet in een voorverwarmde oven op 200◦,
30 min.
In de tussentijd snipper je de ui en raspt een teentje
knoflook, bak dit aan in een beetje koolzaadolie. Voeg de komijn en cayenne
peper toe en roer goed om. Voeg al roerend het kokend water met bouillon toe, voeg de
blokjes pompoen puree toe en laat
zachtjes sudderen.
Voeg na een half uur de groentes uit de oven toe en een in
stukjes gesneden bleekselderie, voeg de overige kruiden toe en laat nog een
half uur zachtjes op staan.
Pureer de soep met een staafmixer en maak evt nog op smaak met wat
zout en zwarte peper uit de molen.
Strooi voor serveren een beetje peterselie op de soep.
Smakelijk eten!
Groeten van Janine