Broccoli soep


Na een paar maal in een restaurant een overheerlijk broccoli soep gegeten te hebben, wilde ik het zelf ook eens proberen. Goed proeven welke smaken ik kon herkennen en thuis aan de slag.
Omdat ik niet wist hoeveel broccoli erin zat heb ik dit gegokt. Missie geslaagd!


Ingrediƫnten:

  • Ongeveer 1 kilo broccoli
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 aardappelen in stukjes
  • 200 gram prei
  • Beetje koolzaadolie
  • 1 ½ lt groenten bouillon
  • Peper en zout
  • 1 th. Lp garam massale
  • Beetje soja room
  • Beetje peterselie


Bereiding:

Doe een beetje olie in een soep ketel en voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe, het geheel  glazig aanbakken. 

Doe er de in blokjes gesneden aardappelen bij en even meebakken. 

Voeg dan de in stukken gesneden broccoli ( inclusief de steeltjes) erbij en even roeren. 

Blus af met de bouillon. Voeg de prei en de kruiden toe en breng alles aan de kook en laat het geheel een uur zachtjes sudderen. 

Daarna alles pureren  

en voor serveren een beetje Soja room en peterselie aan de soep toevoegen.



Smakelijk eten en groeten van Janine