Zaterdag food, lekkere broodjes, om zo uit het vuistje te eten.
Ingrediënten:
·
400
gr. spelt meel
·
20 gr.
Verse gist of 10 gr. Gedroogde gist.
·
50 ml koolzaadolie
·
8 gram kruidenmix, peper, paprikapoeder, basilicum,
Provençaalse kruiden, knoflook poeder, tijm.
·
10 gram zout
·
2 dl lauw warm water
Bereiding:
Brokkel de verse gist in 100 ml water en laat afgedekt 10 min
staan. ( droge gist wordt niet met water
aangelend maar gaat zo in het meel)
Doe het meel in de keukenmachine, strooi het zout langs de rand. Voeg
het gistmengsel of de droge gist in het midden toe. Voeg de overige ingrediënten
en de rest van het water toe en laat de keukenmachine 5 min. op eerste stand
lopen.
Daarna nog eens 3 min op stand 2.
Haal uit de machine en kneed nog eens goed door op aanrechtblad.
Maak 6 gelijke bolletjes en leg deze op een ingevet bakblik.
Dek af met plastic folie en een keuken handdoek, laat 10 min op
een warme plek staan.
Kneed hierna de bolletjes nog eens goed door en maak ze plat. Ik
gebruik daarvoor de achterkant van een gebaksbordje.
Je krijgt nu een soort
hamburgermodel.
Leg weer op de bakblik en dek af en laat 30 min. staan.
Verwarm oven op 230 ◦ voor en na rijs tijd, zet de broodjes
onderin de oven, 15 min. Daarna uit de oven halen en even laten afkoelen.
Beleg
de broodjes ruim naar keuze, met verse sla, tomaat en alles wat je zelf lekker
vindt. Ik besmeer de broodjes nog met pesto of andere zelf gemaakte dressing.
Smakelijk eten!
Groetjes van Janine