De zomer is volop aanwezig dus lekker aan de slag ijsjes maken.
Deze is ook erg lekker, fruitig en fris van smaak. Vetarm en suikervrij.
Ingrediƫnten: ( ongeveer 16 ijsjes van 50 gram).
·
Vers geperst
sinaasappelsap
·
250 gram diepvries fruit *
·
500 gram magere ( soja) yoghurt
·
2 th.lp honing ( of agave)
·
2
th.lp vanille aroma
* = Ik ben gaande
weg bij het bereiden van ijsjes er achter gekomen dat bevroren fruit een veel
beter resultaat geeft bij het mixen met o.a. yoghurt. Lang niet zo waterig en
veel lekkerder van smaak vermenging. Maar je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken.
Bereiding:
Pers de sinaasappels uit en vul de ijsvormpjes voor 1/3 deel hiermee.
Zet 2 uur
in de diepvries.
Doe het nog deels bevroren fruit in een blender en voeg de andere ingrediƫnten
toe.
Laat alles goed mengen en mixen en schenk boven op het al aan gevroren
sinaasappelsap.
Heb je nog yoghurtmengsel over zoals ik, gewoon leuke vormpjes vullen.
Ik vulde nog silicone bakvormpjes. Omdat deze niet zo stabiel zijn
in de vriezer zet ik de vorm op een dienblad van gelijke grootte.
Wel van te
voren afdekken met 2 x huishoudfolie.
Eenmaal goed bevroren haal ik deze uit de vorm en verpak ze in diepvrieszakjes om ze terug te leggen tot gebruik. Zo heb je weer genoeg plaats in je diepvriezer. En nee .... dit zijn geen zeepjes.... maar overheerlijke ijsjes ☺
Eenmaal goed bevroren haal ik deze uit de vorm en verpak ze in diepvrieszakjes om ze terug te leggen tot gebruik. Zo heb je weer genoeg plaats in je diepvriezer. En nee .... dit zijn geen zeepjes.... maar overheerlijke ijsjes ☺
Laat de ijsjes minimaal 6 uur in vriezer staan. Pas op… eenmaal geproefd…. Je
blijft er niet meer van af.
Smakelijk en
groetjes van Janine